BUUS sjapis-maskiner

Der kan nemt produceres sjapis baseret på de eksisterende ismaskiner. Både vandrette og lodrette ismaskiner er velegnede. Se også BUUS' engelske hjemmeside.

Produktionen af sjapis er særdeles simpel og derfor også økonomisk attarktiv. Ismaskinens kolde tromle roterer op til fem gange hurtigere end hvis den skulle producere underkølet skælis. Isen tilsættes den ønskede mængde saltvand og kan derefter pumpes frem til en opbevaringstank eller til et forbrugssted.

Ismaskinerne producerer 40% mere sjapis end skælis. En 1000 kg/24t skælismaskine producerer således 1.400 kg/24t ren is. Da der tilsættes ca. 70% vand til isen vil der produceres 4.700 liter sjapis i døgnet.

Sjapis produceres ganske enkelt på overfladen af en roterende, kold tromle.

Når sjapis produceres sker det på overfladen af en kold, roterende tromle. Isen fremstilles af saltvand. der tilsættes ca. 70% vand og blandingen holdes homogen af en omrører. Isen kan holde sig i flere timer uden yderligere køling. Billedet her er fra Bystævneparken i Brønshøj.

Sjapis tank til opbevaring.

Sjapistank til opbevaring.

Sjapis kan også bruges til nedkøling af fødevarer fra storkøkkener

Sjapis er særdeles effektiv til nedkøling af fødevarer. Her er isen brugt til nedkøling af sousvidé poser i Bystævneparken. To sjapis tanke på hver 2000 liter forsyner køkkenet med sjapis.

Håndtering af sous-vidé mad i storkøkkenet i Bystævneparken.

Maden doseres i fem liters poser og nedkøles med sjapisen. Både holdbarhed og smag er mærkbart forbedret i forhold til traditionel nedkøling med blæstfrysere. Spørg JOM Rustfri A/S om en løsning.

Muslinger

Muslinger kan nedkøles med sjapis. Her er det et billede fra et forsøg på Dansk Skaldyrcenter, Nykøbing Mors. Forsøget viste at muslinger ikke har forøget dødelighed selv når de nedkøles under gydningen, hvor de er svækkede.

Kontakt

Nyheder

Nyhedsbreve
(Engelsk - åbner i et nyt vindue)

Udstillinger
(Engelsk)

Godkendelser


http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=20675629
"Smiley" ordningen

 


BUUS on Facebook

 

BUUS Køleteknik A/S - Elsøvej 219 - DK-7900 Nykøbing Mors - Tlf. 97 74 40 33
Industrikøl - Buus ismaskiner - Specialopgaver - Projektering
Print . Til toppen . Tilføj til foretrukne . E-Mail
 

Forside
Kontakt
Ismaskiner
Proceskøling
Mitsubishi
Vandkøling
Sjapis
Marine
Bestil materiale
BUUS Køleteknik A/S